Wat is off-page SEO en hoe kunt u hiervan profiteren?

198
SEO en Marketing

Off-page SEO is het proces van het optimaliseren van uw website met als doel uw positie in de zoekmachines te verbeteren. Dit kan worden gedaan door backlinks op te bouwen, bekendheid te krijgen op sociale media en inhoud van hoge kwaliteit te creëren. 

Het bouwen van backlinks is een van de belangrijkste aspecten van off-page SEO. Om backlinks te bouwen, moet u andere websites naar die van u laten linken.

Off-page SEO is een van de belangrijkste aspecten van zoekmachineoptimalisatie. Om uw positie te verbeteren, moet u online acties ondernemen buiten uw website. Dit omvat het bouwen van backlinks van andere websites die naar die van u verwijzen. Hoe hoger uw backlink-telling, hoe beter u af bent in termen van Google-ranglijsten. In deze blogpost gaan we in op wat off-page SEO is en hoe jij er je voordeel mee kunt doen!

Wat is off-page SEO en hoe werkt het?

Off-page SEO heeft alles te maken met het optimaliseren van uw website voor de zoekmachines, zodat u een hogere positie kunt krijgen op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) Dit wordt vaak over het hoofd gezien door veel nieuwe marketeers, maar is van cruciaal belang als het gaat om verkeer.

Als u de SEO van uw website wilt verbeteren, moet u zich concentreren op het verkrijgen van kwaliteitslinks van andere websites. Dit wordt gedaan door geweldige inhoud te maken die mensen willen delen en er vanaf uw website naar te linken. Hoe meer links die naar uw website verwijzen, hoe hoger uw site zal scoren in de zoekmachines.

Hoe kunt u profiteren van off-page SEO?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het doen van off-page SEO. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat u meer verkeer naar uw website kunt krijgen. Als u hoger scoort in de zoekmachines, krijgt u meer mensen die op uw links klikken en uw site bezoeken.

Een ander voordeel is dat het u kan helpen relaties op te bouwen met andere websites. Als u voortdurend geweldige inhoud maakt en ernaar linkt vanaf uw site, zullen andere websites dit opmerken. Dit kan ertoe leiden dat ze ook naar uw inhoud linken, wat de SEO van uw website alleen maar verder kan helpen verbeteren.

Off-page SEO is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van elke succesvolle website. Als u het nog niet doet, moet u zo snel mogelijk beginnen. Het kan veel werk zijn, maar het is de moeite waard als u het verkeer op uw website en de positie in de zoekmachines wilt verbeteren.

Wat is backlinken en hoe doe je het?

Nu we hebben gesproken over wat off-page SEO is en hoe het u kan helpen, laten we een van de belangrijkste aspecten ervan bespreken: backlinking. Zoals eerder vermeld, is backlinking wanneer u andere websites naar uw website laat linken.

De voordelen van backlinking zijn tweeledig.

Ten eerste kan het u helpen meer verkeer naar uw website te krijgen. Als uw website is gekoppeld aan andere websites, zullen mensen deze gemakkelijker kunnen vinden wanneer ze zoeken naar trefwoorden die verband houden met uw site.

Ten tweede kunnen backlinks de SEO van uw website helpen verbeteren. Google houdt rekening met backlinks wanneer het bepaalt waar websites moeten worden gerangschikt op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. Dus hoe meer backlinks van hoge kwaliteit u heeft, hoe hoger uw website zal scoren.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u backlinks probeert te bouwen. Ten eerste wil je er zeker van zijn dat je alleen naar websites van hoge kwaliteit linkt. Ten tweede wilt u de soorten links die u aan het bouwen bent variëren. Bouw bijvoorbeeld niet alleen backlinks van uw website, maar voeg ook links naar sociale media, links naar gastblog posts, enzovoort toe. Zorg er ten slotte voor dat u voortdurend nieuwe en interessante inhoud maakt, zodat mensen ernaar willen linken.

Off-page SEO-checklist

Nu u alles weet over off-page SEO, laten we een korte checklist doornemen van dingen die u kunt doen om de SEO van uw website te verbeteren.

Maak geweldige inhoud:

Dit is de basis van elke goede off-page SEO-strategie. Als u geen geweldige inhoud heeft, zal niemand naar uw website willen linken.

Doe mee met sociale media

Sociale media zijn een geweldige manier om mensen over uw website te laten praten. Zorg ervoor dat u actief bent op alle grote sociale netwerken en zorg ervoor dat u uw inhoud regelmatig deelt.

Gastblogpost

Dit is een geweldige manier om backlinks van hoge kwaliteit naar uw website te krijgen. Vind websites in uw branche die gastblog posts accepteren en schrijf er een artikel voor. Zorg ervoor dat u een link naar uw website in het artikel opneemt.

Forums en Facebook-groepen

Deelnemen aan communities is een geweldige manier om relaties op te bouwen met andere website-eigenaren. Je kunt ook waardevolle backlinks krijgen door nuttige opmerkingen achter te laten op populaire discussielijnen.

Off-page SEO is een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van elke website. Door de tips op deze checklist te volgen, kunt u het verkeer en de positie van uw website in de zoekmachines verbeteren.

Dus waar wacht je op? Begin vandaag!