Archimedes Webdesign SEO

Wist je dat 75% van de gebruikers niet voorbij de eerste pagina met Google-resultaten scrollen? Dit betekent dat zoekers onmiddellijk oplossingen voor hun zoekopdrachten vinden, dus als u niet op de eerste pagina staat, kan uw doelgroep u misschien moeilijk vinden.

 Om uw positie en zichtbaarheid te verbeteren, moet u een robuuste strategie voor zoekmachineoptimalisatie ( SEO) ontwikkelen . In dit artikel lichten we tien essentiële SEO-tips uit om je website in 2022 hoog te laten scoren.

Backlinks opbouwen

Een van de meest cruciale factoren in SEO-prestaties is het verkrijgen van backlinks. Backlinking is wanneer een andere website naar uw website linkt als informatiebron. Wanneer andere websites, zoals Mill City Homebuyers, teruglinken naar uw site, wordt uw expertise, autoriteit en betrouwbaarheid vergroot, wat zoekmachines signaleert dat uw inhoud oplossingen biedt voor de behoeften van de zoeker, wat uw positie verbetert. Om backlinks van hoge kwaliteit te bouwen, moet u:

 • Focus op kwaliteit boven kwantiteit. Het is beter om een ​​paar backlinks te krijgen van een site met domeinautoriteit dan een stuk links van websites met weinig verkeer.
 • Maak hoogwaardige en boeiende inhoud die lezers ertoe aanzet om te delen
 • Deel uw inhoud op online platforms
 • Neem contact op met invloedrijke personen in uw niche en vraag hen om een ​​backlink naar uw site te maken
 • Gastblog
 • Reageren op vragen van zoekers op sites zoals Quora
 • Identificeer niet-gelinkte vermeldingen en vraag links aan
 • Maak gebruik van recensies en getuigenissen van klanten

Top SEO-tips – Bestaande inhoud bijwerken

Negeer de oude berichten niet terwijl u zich concentreert op het maken van nieuwe inhoud. Zoekmachines zoals Google geven prioriteit aan de meest recente en relevante inhoud voor gebruikers, dus u moet ervoor zorgen dat de inhoud van uw website over de meest actuele gegevens beschikt.

U kunt ook een link-audit uitvoeren om verouderde of kapotte externe links te vinden en op te lossen. Dit helpt de gebruikerservaring van uw website te verbeteren en voorkomt dat u door zoekmachines wordt bestraft vanwege te veel verbroken links in uw inhoud. 

Vergeet niet om ook de interne links bij te werken. Maak tijd vrij om de oude inhoud door te nemen, relevante berichten te identificeren en links naar nieuwere inhoud toe te voegen. Dit toont zoekmachines een relatie tussen de webpagina’s van de website, waardoor Google de recentere berichten sneller kan indexeren, waardoor uw inhoud hoger kan ranken voor relevante zoekvragen.

Schrijf relevante en unieke metabeschrijvingen

De meta description tag definieert het eerste gedeelte van de tekst dat bezoekers zien na de titel van de pagina met zoekresultaten. De metabeschrijving wordt vaak in de kop van de HTML-code van elke pagina geplaatst en wordt gebruikt om uit te leggen welke informatie de inhoud biedt.

Om een ​​unieke en relevante beschrijving te creëren, moet u overwegen waar u als gebruiker naar op zoek bent. Hoewel de beschrijvingstag niet wordt meegenomen in het algoritme voor het rangschikken van zoekmachines, zijn de doorklikpercentages van de website van zoekresultaten dat wel. Dit betekent dat u een boeiende beschrijving moet maken die lezers aan uw webinhoud hakt.

Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat u dubbele metabeschrijvingen vermijdt . Zorg ervoor dat u voor elke websitepagina een andere metabeschrijving gebruikt en communiceer de pagina-inhoud om de gebruikerservaring te verbeteren.

Ontwikkel een gebruiksvriendelijk website-ontwerp

Het website-ontwerp wordt vaak over het hoofd gezien bij het verbeteren van de rankings in zoekmachines, waarbij de focus ligt op het creëren van hoogwaardige inhoud. Hoe uw website eruitziet, is echter van invloed op de interactie met de gebruiker, wat van invloed is op de positie van de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.

U moet een website-ontwerp ontwikkelen dat het uw doelgroep gemakkelijk maakt om oplossingen voor hun vragen te vinden, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Zorg ervoor dat het webdesign gemakkelijk te navigeren, doorklikken en scrollen is, of een gebruiker nu een mobiele telefoon of desktop gebruikt. 

Profiteer van het responsieve ontwerp van contentmanagementsystemen zoals WordPress om er zeker van te zijn dat de gebruikerservaring van uw website eenvoudig en consistent is.

Beste SEO-tips – Optimaliseer afbeeldingen

Afbeeldingen spelen een cruciale rol bij zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines zoals Google hebben zelfs een heel deel van hun zoekresultaten gewijd aan afbeeldingen. U moet uw inhoudsafbeeldingen echter optimaliseren om de laadtijd te verbeteren, de gebruikerservaring en ranglijsten te verbeteren.

Gebruik tools zoals Google Lighthouse om afbeeldingen te identificeren die uw website kunnen vertragen. Gebruik vervolgens optimalisatieservices zoals Ezgif om de afbeeldingen te verkleinen tot de geschikte bestandsgroottes om op verschillende apparaten, inclusief mobiele telefoons, te passen. Zorg ervoor dat u de juiste trefwoorden gebruikt in de namen van afbeeldingen en begeleidende teksten om gebruikers te helpen bepaalde afbeeldingen gemakkelijk te vinden, maar vermijd het opvullen van trefwoorden.

Gebruik lange zoekwoordzinnen

Het optimaliseren van uw website-inhoud met relevante zoekwoorden is essentieel voor een succesvolle SEO-strategie. Door specifieke sleutelzinnen aan uw inhoud toe te voegen die aansluiten bij de aandacht van de zoeker bij het zoeken naar diensten of producten in uw vakgebied, verbetert u uw positie voor specifieke zoekwoorden.

Korte sleutelzinnen hebben echter een hoog zoekvolume en meer concurrentie, en daardoor lage conversiepercentages. Longtail-zoekwoorden, drie woorden en hoger, zijn specifieker en trekken gebruikers aan met een precieze zoekintentie. Door lange sleutelzinnen te gebruiken, heb je een grotere kans dat je domein bovenaan de zoekresultaten verschijnt voor relevante termen en gerelateerde sleutelzinnen. Ze hebben ook betere conversiepercentages dan short-tail zoekwoorden.

SEO-tips om te overwegen – Maak inhoud in lange vorm

U moet zich concentreren op het maken van inhoud in lange vorm, omdat deze uitgebreider is. Dit helpt zoekmachines te begrijpen waar uw bericht over gaat en biedt oplossingen voor alle aspecten van de vragen van een gebruiker. Lange inhoud laat zoekmachines ook zien dat u een autoriteit bent in uw niche, dus u zou hoger moeten worden gerangschikt. 

Met het algoritme voor passage-indexering kan Google delen van uw lange inhoud rangschikken op basis van de zoekopdrachten van de zoekers, ongeacht het onderwerp of de rest van uw bericht, waardoor er meer verkeer naar uw site komt. Pas echter op dat u uw inhoud niet te lang maakt, omdat dit de zoekmachines kan vertragen terwijl ze uw berichten doorzoeken.

Optimaliseer uw websnelheid

Potentiële klanten ervaren een trage site vaak als onbetrouwbaar. Volgens Strange Loop kan een vertraging van één seconde in de laadtijd van de pagina resulteren in een verlies aan conversies van 7%. 40% van uw webbezoekers verlaat uw site ook als de webpagina’s meer dan drie seconden nodig hebben om te laden.

Om de positie van uw website te verbeteren, kunt u overwegen de Google Lighthouse-test te gebruiken om alles te identificeren dat uw site mogelijk vertraagt ​​en deze te verwijderen. Vergeet niet om je zijbalk op te ruimen en alleen essentiële widgets op te nemen. U kunt ook plug-ins deactiveren die u niet nodig heeft als u een WordPress-gebruiker bent. Zelfs een verbetering van 0,5 seconden in de laadtijd van uw website kan het verkeer naar uw site vergroten en de conversieratio’s verhogen.

Optimaliseer lokale SEO

Lokale SEO biedt een effectieve manier om grip te krijgen binnen een specifieke geografische locatie. Het gaat om het produceren van inhoud die aansluit bij de bedoeling van de zoeker om de rangschikking te verbeteren. Om uw website te optimaliseren voor lokale SEO , moet u:

 • Een Google Mijn Bedrijf-profielvermelding ontwikkelen
 • Neem uw locatie op in strategische delen van uw website
 • Vraag klanten om beoordelingen en getuigenissen achter te laten
 • NAP-informatie up-to-date houden
 • Optimaliseer uw site voor gesproken zoekopdrachten en mobiel gebruik

Gebruik eenvoudige, leesbare URL-structuren

Zoekmachines volgen vaak de zoekgebruikers, dus als gebruikers uw URL niet kunnen lezen of begrijpen, kan Google ook in de war raken. Zorg ervoor dat uw URL mensen vertelt wat ze kunnen verwachten in uw webinhoud. Zorg ervoor dat u twee tot vier woorden in uw URL opneemt om deze beter te onthouden, gemakkelijker te typen en zoekmachinevriendelijker te maken.

SEO Tips

Het geheim van een succesvolle SEO-strategie is om uw doelgroep in gedachten te houden bij het ontwikkelen van de site en inhoud van uw merk. Implementeer de bovenstaande SEO-tips om de gebruikerservaring te verbeteren en de positie van uw site te verbeteren.