Wordpress logo

Begin maart begonnen WordPress-bijdragers de mogelijkheid te bespreken om de ondersteuning voor IE11 in de nabije toekomst te laten vallen nadat het gebruik onder 1% was gedaald. Deze week bevestigde de facilitator van de discussie, Héctor Prieto, dat de meerderheid van de deelnemers het ermee eens is om verder te gaan en een tijdlijn vast te stellen voor het stopzetten van de Ondersteuning.

Bijdragers overwegen nu ofwel de 5.8. of 5.9 release. “Het argument om in 5.8 te schrappen, is om de verandering en verbetering sneller te realiseren, terwijl anderen geneigd zijn tot 5.9 te wachten om een ​​langere periode tussen de officiële aankondiging en de ingangsdatum te bieden”, zei Prieto.

De laatste oproep is voor het 5.8-releaseteam, dat nog niet is geïdentificeerd. De release scope en planning hangen af ​​van het al dan niet voldoen aan de go / no-go voorwaarden van april voor het opnemen van full-site editing in de merge voor 5.8 (juli 2021) of 5.9 (december 2021).

Teams voor 5.8 worden in april / mei afgerond en zij zullen beslissen hoe ze verder gaan met het beëindigen van IE11. Jb Audras suggereerde dat als 5.8 release leads ervoor kiezen om de ondersteuning voor IE11 te laten vallen, hij zou kunnen samenwerken met andere bijdragers om de BrowseHappy-mededeling in een van de aankomende secundaire versies bij te werken.

“Zelfs als de BrowseHappy-melding onafhankelijk van Core-releases kan worden bijgewerkt, denk ik dat het beter is om naast een release te updaten om deze wijziging beter zichtbaar te maken,” zei Audras.