Er zijn talloze redenen waarom de websites moeten worden onderhouden. Uw website is het profiel van uw bedrijf op het net dat helpt bij het omzetten van bezoekers naar een klant. Het is essentieel om dit profiel op het internet actueel te houden.

De websites zijn onderworpen aan cybercriminaliteit zoals phishing, spamming, het verspreiden van virussen, rommelen met de persoonlijke accounts van mensen enz. die worden geïnitieerd door vernietigende hackers. Om met deze anti-sociale elementen om te gaan, is het onderhouden van de websites een noodzaak geworden. Bedrijfswebsites worden over het algemeen onderhouden door de eigen IT-afdeling of EDP-afdeling. Soms wordt het werk uitbesteed aan bedrijven die gespecialiseerd zijn op het gebied van het onderhouden van websites.

Er zijn verschillende factoren waarmee rekening wordt gehouden bij het onderhouden van de website.

Websiteverkeer

Om de populariteit van uw site te begrijpen, is het noodzakelijk om het siteverkeer te analyseren. Siteverkeer heeft betrekking op de hits die uw website dagelijks uit verschillende bronnen ontvangt. Dit rapport geeft een diepgaande analyse van pagina’s op uw site die populairder zijn en vertelt u ook over de bronnen van waaruit deze wordt bezocht. Op basis van deze rapporten kan de website worden opgeknapt, zodat er een passende sitepromotie ontstaat.

Linkvalidatie

Linkvalidatie is het meest voorkomende onderdeel van het webonderhoudsregime. Dit omvat het controleren van alle links op uw website om ervoor te zorgen dat ze allemaal in goede staat zijn. Het hebben van dode links geeft een slechte indruk op uw site.

Inhoud herzien

De inhoud van elke website wordt regelmatig bijgewerkt, afhankelijk van het type branche en de verscheidenheid aan bezoekers. Details zoals een nieuw adres, telefoonnummer enz. worden regelmatig bijgewerkt, ongeacht het branchetype. Een bedrijf moet deze kleine maar belangrijke toevoegingen aan hun bestaande inhoud maken. Over het algemeen voegen sites voor het publiceren van artikelen afbeeldingen toe aan hun websites.

Optimalisatie van de afbeeldingen


afbeeldingen maken websites aantrekkelijker. Deze afbeeldingen nemen echter veel ruimte in beslag op de website. Om ervoor te zorgen dat de afbeelding sneller wordt gedownload op de bezoekerspagina, is onderhoud essentieel. Het optimaliseren van de afbeeldingen is zeer noodzakelijk omdat dit de laadsnelheid en de prestaties van de website beïnvloedt.

Linkpopulariteit


Dit wordt gedaan door zoekmachine optimalisatie of SEO. SEO heeft betrekking op het uitwisselen van links met andere websites van een gerelateerd domein. Linkpopulariteit wordt gemeten aan de hand van de inkomende en uitgaande links op uw website. Hoe groter het aantal links op uw website, hoe hoger de pagerank. Onderhoud helpt om de website zoekmachine vriendelijker te maken.

Inhoudsarchivering


websites met artikelen of nieuwsbrieven zijn rijk aan inhoud. Deze sites moeten een mechanisme hebben waarmee oude inhoud wordt gearchiveerd en is op aanvraag beschikbaar. Deze websites hebben een enorme database met inhoud die dienovereenkomstig moet worden beheerd. Dit wordt gedaan door middel van website onderhoud. In dit geval zijn echter mensen nodig die gespecialiseerd zijn in het onderhouden van databases. Dit is een zeer belangrijk en tijdrovend functieprofiel van website-onderhoud.

Onderhoud van de webserver


de server is de thuisbasis van uw website. De meeste bedrijven hebben een derde partij die hun websites host. Het hostingbedrijf zorgt voor het technisch onderhoud van uw bedrijf. Het routinematige onderhoud van uw server omvat het bewaken van schijfruimte, gegevensoverdracht en efficiënte prestaties. Dit soort onderhoud is een reguliere aangelegenheid en vrij eenvoudig uit te voeren.

Lay-outs wijzigen

van lay-outs is geen normale routine van website-onderhoud. Het wijzigen van de lay-out omvat het wijzigen van het volledige ontwerp en de structuur van de website van de startpagina of bepaalde pagina’s. Ze kunnen extra afbeeldingen, flash, afbeeldingen, inhoud enz.

Het doel van elk onderhoudsprogramma voor de website van een bedrijf is om de website aantrekkelijk en up-to-date te houden en bezoekers aan te trekken en vast te houden. Het onderhoud van de website van een bedrijf is een fulltime en zeer verantwoordelijke taak, vooral voor websites met voortdurend veranderende inhoud. Omdat het een zeer technische baan is, zijn er ook veel softwaretools ontwikkeld om het proces te automatiseren, maar het unieke van elke website helpt de automatisering niet volledig.

De focus van het onderhouden van een website is om deze er fris, up-date en aantrekkelijk uit te laten zien voor de bezoekers. Het onderhouden van een website is een zeer serieuze zaak, aangezien u zich bezighoudt met de volledige persona van een bedrijf op het net.