Hoe technologie de groei van e-commercebedrijven bevordert

290
e-commerce business growth

Technologie is de steunpilaar van e-commerce. Het verbindt verkopers en klanten op mobiele en webplatforms. Het vereenvoudigt klantorder-, leverings-, retour- en betalingsbeheer op een probleemloze manier. Bekijk hier informatie over de vijf opkomende technologieën die e-commerce het meest zullen beïnvloeden.

Technologie is de steunpilaar van e-commerce. Het verbindt verkopers en klanten op mobiele en webplatforms. Het vergemakkelijkt de bestelling van de klant,bezorg-, retour- en betalingsbeheer op een probleemloze manier. Over het algemeen speelt technologie een cruciale rol in de hele waardeketen van e-commerce op het gebied van marketing, reclame en andere gebieden. Technologie in eCommerce maakt meer zoeken, aanpassen en personaliseren mogelijk. Tegenwoordig maken geavanceerde technologieën het e-commercespelers gemakkelijk en bereiken kritische niveaus van bekendheid in de e-commercewaardeketen. Volgens e-commerce-ontwikkelingsrapporten van het onderzoeksbureau eMarketer bedroeg de wereldwijde e-commerceverkoop respectievelijk 4,1 biljoen en 4,5 biljoen US dollar in 2020 en 2021. Dezelfde trend zal zich waarschijnlijk voortzetten met een verwachte groei van $ 5 biljoen in 2022. Vind informatie over de vijf opkomende technologieën die e-commerce het meest zullen beïnvloeden.

Technologie in e-commerce

De detailhandel heeft de afgelopen tien jaar enorme veranderingen doorgemaakt. Het e-commercepotentieel is onmiskenbaar. Het helpt veel bedrijven en stimuleert economieën op mondiaal niveau. De vitale komst van geavanceerde technologieën heeft e-commercebedrijven digitaal versterkt. De groei van digitale handel is een onmisbaar onderdeel van het moderne leven. Nu steeds meer mensen digitale technologieën omarmen, vertrouwen e-commercebedrijven op innovatieve technologieën om hun klanten te vangen en onderscheidende ervaringen online te creëren.

Deze blog laat zien hoe opkomende technologieën de groei van e-commercebedrijven sterk bevorderen. Kijk naar een paar nieuwe technologieën die in e-commerce worden gebruikt en die de groei waarschijnlijk zullen versnellen en meer mensen met een grotere interesse van de consument zullen verbinden. 

Kunstmatige intelligentie en e-commerce

AI is een modewoord van de 21e eeuw. In e-commerce speelt het een substantiële rol omdat het waardevolle marketinginzichten biedt in klantvoorkeuren. Het geeft hen de opdracht om betere marketingprogramma’s voor bedrijven te maken. 

De e-commercetechnologie maakt een geautomatiseerd platform om de e-commerceprestaties te verbeteren. Toonaangevende e-commerce spelers gebruiken AI om verschillende unieke zakelijke aspecten te ontwikkelen.

Cloudtechnologie in e-commerce

Cloudtechnologie behoeft geen introductie. Net als andere sectoren, maken e-commerce-industrieën ook gebruik van cloudtechnologie om zakelijke beslissingen te nemen en hun doelgroep te bedienen. Dankzij de verwerking en het beheer van cloudgegevens kunnen zowel e-commercespelers als consumenten snel en veilig toegang krijgen tot waardevolle gegevens.

Als het erom gaat te weten hoe cloudtechnologie e-commerce kan stimuleren, komt een cloud-ERP naar voren als een uniek hulpmiddel om de leveringssnelheid van producten te verhogen, flexibiliteit toe te voegen aan operaties en bedrijven met succes te laten groeien.

Technologie om klantaanbevelingen te verzenden

Kunstmatige intelligentie (AI) voorspelt op slimme wijze gedragspatronen van klanten. Daarom vinden eCommerce-spelers AI als een uniek hulpmiddel om consumenten in de juiste richting te leiden en de juiste informatie over verschillende producten, producten en meer aan te bevelen. De algoritmen van de technologie kunnen op efficiënte wijze waardevolle informatie voorspellen met behulp van de zoekgeschiedenis van klanten. Bovendien leveren gegevens van derden ook waardevolle gegevens en informatie over consumentengedrag op.

Moderne technologie helpt e-commercebedrijven ook om de eisen van klanten te begrijpen en unieke informatie te bieden voor de verkoop van producten en diensten.

Chatbots voor e-commerce

Chatbots zijn een andere nuttige moderne technologie die enorme veranderingen kan brengen in de manier waarop e-commercebedrijven hun publiek bedienen. Chatbots staan ​​bekend om hun hoge klanttevredenheid en brede beschikbaarheid. Ze werken als een virtuele callcenteragent of een manager voor klantcommunicatie. Tegenwoordig wordt elke e-commerce-app en -website geleverd met ingebouwde chatbots. 

Volgens statistieken van eCommerce-chatbots zal ongeveer 70% van de e-commerce-verkopers tegen 2023 een chatbot in hun website willen opnemen. Het zal hen helpen om met hun publiek te communiceren en alle vragen te beantwoorden. Een chatbot kan een groot verschil maken als je niet over voldoende personeel beschikt om klanten telefonisch met de juiste informatie te entertainen. Geef dus meer ruimte aan chatbots op uw e-commerce website en krijg oplossingen van optimale kwaliteit.

Gepersonaliseerde gebruikerservaring met technologie

Ongeveer 74% van de bedrijven geeft toe dat gebruikerservaring (UX) essentieel is voor het verhogen van verkopen en conversies. Ongeveer 59% van de klanten zegt dat opkomende technologieën hun winkelbeslissingen hebben beïnvloed en de persoonlijke voorkeuren van klanten hebben ondersteund. Als we het hebben over de rol van technologie bij het stimuleren van de groei van e-commercebedrijven, dan bedoelen we het directe effect van geavanceerde technologieën op het koopgedrag van consumenten. 

Van big data tot machine learning (ML) tot AI, alle trending technologieën bieden analyses en intuïtie in klantgedrag. De technologie kan betere advertentiecampagnes aansturen, communicatie automatiseren, betrokkenheid verhogen en ondersteuning en services bieden.

Conclusie 

De rol van technologie in de e-commerce -industrie is naadloos en onvermijdelijk. De e-commerce-industrie zal blijven bloeien met technologische transformaties, omdat de samensmelting van technologie en innovatie de hele e-commerce-industrie beïnvloedt.