Als u plannen aan het maken bent voor het ontwerp en de ontwikkeling van uw zakelijke website, of zelfs voor een persoonlijke website, vraagt ​​u zich misschien af ​​of het doel met betrekking tot het ontwerp en de ontwikkeling van een website uiterlijk of bruikbaarheid moet zijn. 

In veel opzichten is dit het grote debat geweest als het gaat om het ontwerpen en ontwikkelen van websites: uiterlijk versus ontwerp.

In werkelijkheid, als het gaat om het grote debat over uiterlijk en bruikbaarheid als het gaat om website-ontwerp en -ontwikkeling, zijn beide elementen van vitaal belang. Als u de meest ideale website-locatie wilt creëren, ontwerpen en ontwikkelen, moet u zowel het uiterlijk als de bruikbaarheid in gedachten houden. Uw uiteindelijke doel als het gaat om website-ontwerp en -ontwikkeling moet zowel het uiterlijk van de website als de bruikbaarheid van de website zijn.

Door de jaren heen hebben veel mensen geprobeerd het argument te maken dat je een boek niet op zijn omslag kunt beoordelen. In zoveel opzichten is dit het gebrabbel van iemand die de auteur is van een boek met een slecht ontworpen omslag. In feite is de omslag van een boek erg belangrijk – en een gerenommeerde uitgever zou je vertellen dat dit het geval is. 

Hetzelfde geldt voor het uiterlijk van een website. Een persoon die op internet surft, stopt natuurlijk en besteedt meer aandacht aan een website die er mooi uitziet, die aantrekkelijk is en op een prettige manier is ontworpen. Daarom moet u, als het gaat om uw eigen website-ontwerp en ontwikkelingsdoelen en -plannen, het element van het uiterlijk van de website in gedachten houden.

Als je eenmaal de aandacht hebt getrokken van een potentiële klant of opdrachtgever door het ontwerpen en ontwikkelen van een mooie website, moet je ze op de site houden. Als je een website maakt die moeilijk te gebruiken is – die niet gebruiksvriendelijk is – zal de potentiële klant of opdrachtgever binnen de kortste keren ergens anders heen stuiteren. 

U verliest een klant of klant omdat uw website niet bruikbaar is. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat als het gaat om het ontwerp en de ontwikkeling van uw website, u er zeer zeker van bent dat het uiteindelijke product volledig gebruiksvriendelijk is.