webdesign code

Bij het ontwerpen of herontwerpen van een website vindt het belangrijkste deel van het project plaats voordat er afbeeldingen of code worden gemaakt.

Begin met het bepalen van de primaire doelen van uw website. Gebruik je het om je producten of diensten te verkopen? Misschien is het gewoon bedoeld om reclame te maken voor uw offline bedrijf, uw bestaande klanten te ondersteunen of uw bedrijfsmerk op te bouwen. 

Wat de doelen ook zijn, als u ze van tevoren duidelijk definieert, wordt u beter begeleid bij het daadwerkelijke creatieproces.

Onthoud vervolgens dat eerste indrukken alles betekenen. Het ontwerp van uw website moet professioneel zijn en het juiste imago voor uw bedrijf weergeven. De meeste websurfers beslissen binnen enkele seconden nadat ze uw hoofdpagina hebben bereikt of ze dieper in uw site willen bladeren of naar een andere willen doorklikken. 

Studies hebben aangetoond dat deze beslissing meestal wordt genomen op basis van de aantrekkingskracht van het ontwerp in plaats van de tekstkopie. Dit betekent dat het ontwerp van uw site hun aandacht moet trekken en hen ervan moet overtuigen dat u snel iets waardevols aanbiedt.

De kans is groot dat u geen grafisch ontwerper of webcoderingsgoeroe bent, dus hoe kunt u een professioneel ontwerp ontwikkelen? We krijgen deze vraag veel van potentiĆ«le klanten bij ArchimedesIT, vooral van eigenaren van thuis gebaseerde of nieuwe kleine bedrijven.

U heeft in principe twee opties: huur een professionele ontwerper of firma in om uw website te maken of koop een websitesjabloon. Sjablonen zijn kant-en-klare ontwerpen waarmee u eenvoudig uw tekst en productafbeeldingen kunt toevoegen. Sjablonen hebben het voordeel dat ze snel live kunnen gaan met uw website en meestal voor een zeer lage prijs, maar ze hebben ook het nadeel dat ze op tal van websites te zien zijn, zodat u ook niet opvalt.

Houd er in ieder geval rekening mee dat het ontwerp van uw website het is waar de meeste online bezoekers van uw site uw bedrijf op beoordelen, ongeacht uw branche, dus het moet zo professioneel mogelijk zijn.