Beste 5 Android-frameworks voor app-ontwikkeling

230
Android ontwikkeling

Android is ongetwijfeld het populairste mobiele besturingssysteem dat voor iedereen toegankelijk is: ontwikkelaars, ontwerpers, technici en apparaatfabrikanten. Er wordt voorspeld dat Android een marktaandeel heeft dat in 2022 87% zal bereiken en wordt beschouwd als het beste besturingssysteem voor het maken van aangepaste applicaties. 

Het regeert niet alleen de smartphonewereld, maar komt ook goed van pas op tablets, pc’s, auto’s, smartwatches, huishoudelijke apparaten, enz. Hierdoor ontwikkelt een groot gemeenschapsforum van ontwerpers en ontwikkelaars bij voorkeur Android-apps. Maar ze zijn soms verbijsterend bij het selecteren van het juiste Android-framework voor app-ontwikkeling. 

We hebben een uitgebreide lijst samengesteld met de beste Android-frameworks die u kunt overwegen voor uw app-ontwikkeling op maat in 2021 en daarna:Lijst met beste Android-frameworks voor app-ontwikkeling:

  1. Ionic Android Framework:

Ionic, ontwikkeld in 2012, is een van de beroemdste platformonafhankelijke ontwikkelingsframeworks die is gecertificeerd door MIT. het is een gratis platform waarmee ontwikkelaars toegang hebben tot moderne technologieën zoals HTML5, CSS3 en Javascript.

Een dergelijk raamwerk is specifiek ontworpen voor ontwikkelaars of ontwerpers om hybride en boeiende mobiele applicaties te maken. Als het gaat om webontwikkeling, is de structuur van een Ionische app vrij moeiteloos en eenvoudig te gebruiken. Het biedt een uitgebreide set elementen, gebaren, animaties en hulpmiddelen die helpen bij het ontwikkelen van interactieve web-apps van topkwaliteit via een enkele codebase. 

De kenmerken zijn:

Jaar van uitgave – 2013

Licentie – Open Source, MIT-licentie

Talen – HTML, CSS, Javascript

Native API – Cordova & condensator

Implementatieopties – internet, mobiel, desktop en PWA

UI-factoren – Rijke UI-componenten

2. React Native Android Framework 

Het is de 8e meest geprefereerde platformonafhankelijke app-ontwikkeling met meer dan 60% van de stemmen en staat op de 3e plaats in de lijst met meest gezochte frameworks in een onderzoek onder ongeveer 100.000 ontwikkelaars. Het is een van de snelstgroeiende frameworks die momenteel 68.690 sterren op Github haalt.

Met een dergelijk platform kunnen ontwikkelaars React, een javascript-bibliotheek, gebruiken om apps voor zowel Android als iOS te ontwikkelen. Het is de beste open-sourcesoftware voor app-ontwikkeling, het product van Facebook.

De kenmerken zijn:

Jaar van uitgave – 2015

Licentie – Open Source, MIT-licentie

alen – Javascript, bibliotheken van derden

Native API – Cordova & condensator

Implementatieopties – internet, mobiel, UWP

UI-factoren – Native widget

3. Flutter

Flutter is gebouwd door Google en heeft zijn naam in Google Ads gezet. het is een gratis open-source UI SDK-framework voor mobiele applicaties en faciliteert meerdere platformontwikkelingsprocessen om snel de beste native interfaces op Android en iOS te gebruiken. 

Flutter is geschreven in darttaal waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen met de bestaande code. Maar wie moet flutter gebruiken? Ontwikkelaars over de hele wereld die willen slagen in de ontwikkeling van hybride apps, kunnen flutter gebruiken. 

De kenmerken zijn:

Jaar van uitgave – 2017

Licentie – Open Source, nieuwe BSD-licentie

Talen – Dart, C, C++

Native API – Apparaat-API

Implementatieopties – internet, mobiel, desktop, PWA

UI-factoren – Rijke UI-renderingcomponenten, materiaalontwerpwidgets en Cupertino

4. Native Android Framework

Native Android Framework staat bovenaan de lijst met populaire frameworks voor mobiele ontwikkeling. De SDK geeft ontwikkelaars de API-bibliotheken en belangrijke softwaretools om apps voor verschillende Android-platforms te bouwen, testen en debuggen. 

Native Android Game SDK biedt een ongelooflijk bereik met maandelijks meer dan 2,5 miljard actieve apparaten. Ontwikkelaars moeten delen van hun mobiele apps in native code implementeren met behulp van C & C++, omdat ze rechtstreeks vanuit hun bestaande code toegang hebben tot native bibliotheken. 

De kenmerken zijn:

Jaar van uitgave – 2009

Licentie – Open Source

Talen – Java

Native API – Java Framework API’s

Implementatieopties – Mobiel

UI-factoren – Intuïtieve gebruikersinterfaces

5. Xamarin-framework

Xamarin is een raamwerk dat u moet proberen voor de ontwikkeling van mobiele apps en dat door ontwikkelaars kan worden gebruikt. Het is een open-sourceplatform om moderne en aangepaste apps voor Android, iOS en Windows te maken met .NET. Uit het recente onderzoek blijkt dat Xamarin op de 10e plaats staat in de populaire lijst van platformonafhankelijke app-ontwikkelingsframeworks. 

Het stelt ontwikkelaars in staat om hun bedrijfslogica in één taal te schrijven en levert geweldige prestaties op elk platform. 

De kenmerken zijn:

Jaar van uitgave – 2011

Licentie – Open Source, MIT-licentie

Talen – HTML5, CSS, Javascript

Native API – .NET

Implementatieopties – mobiel, internet, desktop, PWA

UI-factoren – op standaarden gebaseerde en uitgebreide UI-componentenConclusie:

Bedankt voor het lezen! Ontwikkelingsframeworks zijn cruciale hulpmiddelen voor elke succesvolle web- of mobiele app en er moet aan worden herinnerd dat de keuze van het framework gebaseerd moet zijn op een goede controle van de noodzakelijke factoren. Dit jaar zal verschijnen met verschillende frameworks die we hebben gedeeld en we hopen dat uw project van mobiele of webontwikkeling absoluut succesvol zal zijn!