Google analytics Archimedes

Tegenwoordig is een zakelijke website niet alleen een hulpmiddel, het is ook een essentiële marketingfactor. Nu veel meer klanten hun zoektocht naar goede lokale bedrijven online beginnen, zou je jezelf kunnen bedriegen als je geen website hebt, of als je veel omwegen hebt binnen je huidige website. 

Sommige rapporten tonen zelfs aan dat tot 75% van de klanten die voor het eerst op zoek zijn naar een nieuw bedrijf, hun zoektocht inderdaad eerst online beginnen.

“Maar ik heb een website.”

U heeft misschien een website, maar trekt het de hoeveelheid zaken aan die u wilt? Als u bezoekers naar uw website krijgt, maar ze converteren gewoon niet naar betalende klanten, dan leidt uw website mogelijk klanten weg in plaats van ze binnen te halen. Websites gemaakt op “do-het-zelf”-editors, websites die gemaakt tijdens de ‘website-boom’, kunnen onder andere enkele veelvoorkomende fouten bevatten die uw klanten wegjagen.

Hier zijn een paar veelvoorkomende fouten op niet-productieve websites:

1) Langzaam laden- Een van de veelgemaakte fouten die website-eigenaren maken dat we te veel aan hun website toevoegen. Hoe meer zware grafische afbeeldingen en inhoud de klant moet downloaden, hoe langer het duurt voordat uw website is geladen. Als het te lang duurt, is de kans groot dat de bezoeker terugslaat zonder je website te zien. We begrijpen dat u misschien veel te vertellen of te laten zien over uw bedrijf, maar de juiste manier om dit te doen is om het allemaal op te splitsen in een paar pagina’s in plaats van één.

2) Verouderde informatie – Als uw website enkele jaren geleden is gemaakt en u heeft de inhoud sindsdien niet bijgewerkt, dan is de kans groot dat u niet het maximale uit uw websites haalt. Uw bedrijf verandert door de jaren heen, dus uw website moet mee veranderen. Want zou u tenslotte een bedrijf inhuren als de enige informatie die u kunt vinden van 2 of 3 jaar oud is?

3) Onprofessionele websites- Deze fout wordt grotendeels gevonden in websites die zijn gemaakt tijdens de “website-boom” die rond het begin van de 21e eeuw plaatsvond. Toen was het niet ongewoon om websites te zien met eenvoudige lay-outs, foto’s die gewoon niet overeenkwamen met het bedrijf, geanimeerde karakters, enz. Bovendien was de meeste technologie die we vandaag hebben gewoon niet beschikbaar toen. Dit wordt gewoon niet meer geaccepteerd. Als u uw website opent en er knipperende of bewegende afbeeldingen zijn die geen verband houden met onze website (bijvoorbeeld: een geanimeerde rennende hond breekt uw alinea’s af, of een “nieuw” teken knippert een paar verschillende kleuren), dan is de kans groot dat uw klanten wegdraaien.

4) Geen inhoud – Een website moet zoveel mogelijk over uw bedrijf vertellen. Als uw website slechts een paar zinnen bevat en vervolgens een link ‘neem contact met mij op voor meer informatie’, dan verliest u klanten. De reden waarom klanten hun zoektocht online beginnen, is dat ze zoveel mogelijk informatie kunnen vinden, zonder de moeite te hoeven nemen om contact op te nemen met bedrijven en ernaar te vragen.

5) Geen contactgegevens- U zou denken dat het verstrekken van uw contactgegevens een no-brainer zou zijn. Je zou er versteld van staan ​​hoeveel bedrijven dit per ongeluk weglaten. Aan de andere kant laten sommigen alleen hun adres achter, waardoor de klant het bedrijf persoonlijk moet vinden om vragen te stellen over hun diensten of producten. Zorg ervoor dat u een e-mailadres of een telefoonnummer achterlaat, samen met uw adres.

6) Javascripts- Javascript was een populaire taal tijdens de opkomst van de website. Javascript is de taal die zaken regelt zoals pop-upadvertenties, pop-upberichten, scrollende werkbalken, enz. Bij correct gebruik kan javascript nuttige dynamische inhoud aan uw site toevoegen. Bij verkeerd gebruik kan uw site er echter onprofessioneel uitzien, traag laden of fouten veroorzaken waardoor uw website helemaal niet kan worden geladen.

Als uw website een van de veelvoorkomende fouten heeft die hierboven zijn gevonden, dan verzeker ik u dat u baat zult hebben bij een herontwerp van uw website. Het goede nieuws is: herontwerpen zijn meestal een stuk minder pijnlijk en minder kostbaar dan het oorspronkelijke ontwerp. Een goed ontwerpbureau kan uw huidige website overnemen en deze in zeer korte tijd verbluffend maken.