Er is niet één manier waarop je kunt worden gehackt, maar er zijn er veel. En het is in de wereld van vandaag erg belangrijk dat u deze signalen weet te herkennen, zodat u ertegen kunt optreden.

Het is geen geheim dat anti-malwaresoftware onnauwkeurig is en niet kan worden vertrouwd voor uw cyberbeveiliging. 

Enkele tekenen die er geen twijfel over laten bestaan ​​dat u bent gehackt, zijn: 

 • Wanneer u een bericht ontvangt waarin u wordt gevraagd losgeld te betalen om de toegang tot uw verloren gegevens te herstellen.
 • Wanneer u een waarschuwing ontvangt die u waarschuwt over het virus dat in uw systeem aanwezig is en suggereert dat u een antivirusprogramma moet downloaden. Het biedt later een gratis nep-antivirus aan. 
 • Wanneer u regelmatig willekeurige pop-ups op uw scherm begint te zien.
 • Wanneer u een ongewenste browserwerkbalk vindt die voorheen niet bestond. 
 • Wanneer je een melding krijgt van iemand dat je gehackt bent.
 • Wanneer uw zoekopdrachten op internet worden omgeleid. 
 • Wanneer uw cursor tussen programma’s beweegt en zelf selecties maakt. 
 • Wanneer uw vrienden een uitnodiging voor sociale media van u ontvangen die u nooit hebt verzonden. 
 • Wanneer u onverwachte software op uw apparaat installeert.
 • Wanneer uw vertrouwelijke gegevens worden gelekt. 
 • Wanneer uw antivirus en taakbeheer worden uitgeschakeld. 

De eerste stap die u moet nemen nadat u erachter bent gekomen dat uw systeem is gehackt, is uw gegevens te herstellen voordat u verder gaat met een andere taak. Klik gewoon op de herstelknop. 

 Zoals ons altijd is geleerd, is voorkomen de beste remedie. Dat leren past hier meer dan wat dan ook.  

Als u de hoop koesterde tegen de hoop dat uw antimalwareprogramma het virus grondig kan detecteren en uw netwerk kan beschermen tegen kwaadwillende hackaanvallen, dan is dat, zouden we zeggen, niet minder dan een recept voor een ramp. 

De beste manier om malware te bestrijden, is door altijd alert te blijven en te letten op veelvoorkomende tekenen van hacking. Als het vermijden van risico uw topprioriteit is, zorg er dan voor dat u uw computer herstelt. Aangezien uw apparaat eenmaal is gecompromitteerd, is er geen weg meer terug. Malware heeft het potentieel om zich te verbergen op plaatsen die gewoonlijk onopgemerkt blijven. Het enige dat u dan kunt doen om uw computer te redden van een datalek, is door helemaal opnieuw te beginnen.

Enkele van de meest voorkomende kwaadaardige hacks zijn afkomstig van Trojaanse paardenprogramma’s, phishing-e-mails of niet-gepatchte softwareprogramma’s. 

Als u niet alleen van geluk en de effectiviteit van uw antivirusprogramma afhankelijk bent, zorg er dan voor dat u en uw team over voldoende tools, technieken en training beschikken om te voorkomen dat uw bedrijf deze drie veelvoorkomende oorzaken van hacking krijgt.