Archimedes video marketing

YouTube is voor zoveel mensen zo’n populaire online bron geworden dat er nu elke maand meer dan 1 miljard video’s worden gepost. Dit betekent dat u een zeer goede kans heeft dat informatie of video over uw bedrijf wordt gezien door bijna iedereen die online gaat.

Met de introductie van videopromotie heeft u de mogelijkheid om mensen te bereiken die uw website misschien niet kunnen bezoeken of niet eens weten dat uw site bestaat. Als u een interessante video over uw producten en / of bedrijf heeft, is de kans groot dat veel meer mensen deze kunnen vinden en bekijken.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is het proces waarbij een merk of product wordt gepromoot met behulp van de kracht van visuele media. Bedrijven concurreren nu met elkaar om de aandacht van hun publiek, wat moeilijk te grijpen kan zijn op een drukke markt. Om deze reden is het belangrijk om te kiezen voor een vorm van adverteren die uw publiek zal aanspreken, en hen ook laat weten dat u de waarde erkent van wat ze kopen of gebruiken bij uw bedrijf.

Hoe kan videomarketing uw bedrijf helpen?

eel mensen denken dat het maken en uploaden van een videoclip met een videomaker een ingewikkeld proces is. Maar in werkelijkheid is het eigenlijk gemakkelijk, leuk en zeer effectief, zelfs als u er nieuw mee bent. Dit is de reden waarom veel online bedrijven tegenwoordig videomarketing gebruiken om hun producten en diensten te promoten.

Hier zijn enkele manieren waarop videomarketing uw bedrijf kan helpen:

Bevordert vertrouwen

Volgens statistieken denkt meer dan driekwart van de consumenten dat video’s betrouwbaarder zijn dan gewone foto’s en andere vormen van afbeeldingen. Dit betekent dat als u een videomarketingstrategie effectief in uw algehele marketingstrategie wilt integreren, u eerst potentiële klanten moet overtuigen waarom ze u hun meest waardevolle informatie moeten toevertrouwen.

De inhoud van uw website kan u hierbij bijvoorbeeld helpen. Door duidelijke, beknopte en nuttige informatie over uw productpagina’s te verstrekken, kunt u uw klanten ervan overtuigen dat u serieus bent over wat u aanbiedt of verkoopt.

Verbetert merkherinnering

Ongeveer 80% van de klanten herinnert zich een video die ze de afgelopen 30 dagen hebben bekeken. Dit betekent dat het voor mensen gemakkelijker is om een ​​videoclip die ze hebben bekeken te onthouden in plaats van een afbeelding of een artikel dat ze op internet hebben gezien of gelezen.

Wanneer uw publiek of potentiële klanten uw video onthouden, kunnen ze automatisch uw merk herinneren. Dit vertaalt zich in meer leads en conversies. Als deze mensen van je video’s genieten, delen ze deze ook op hun eigen social media-pagina’s, waardoor je online bereik wordt vergroot. Daarom is het belangrijk om je video’s zo gedenkwaardig mogelijk te maken, zodat ze viraal gaan. Dit zorgt ervoor dat mensen volledig op de hoogte zijn van uw bedrijf en uw merk.

Verbetert Google Rankings

Wanneer een persoon een video op uw website bekijkt , blijven ze veel langer op uw website. Langere blootstelling schept niet alleen vertrouwen tussen u en uw publiek, maar geeft ook aan zoekmachines, zoals Google, aan dat u een vertrouwde en kwalitatief hoogwaardige website bent.

Als u een video op uw website heeft, is de kans 53 keer groter dat u wordt weergegeven op de eerste pagina van de zoekresultaten. Daarom is het een must om videocontent te optimaliseren voor SEO of zoekmachineoptimalisatie. Hoe doe je dat? Hier zijn eenvoudige tips om te volgen:

  • Bedenk titels en beschrijvingen die uw doelgroep interesseren. Vergeet niet uw trefwoorden ook aan de titels en beschrijvingen toe te voegen.
  • Voeg een link naar uw video toe die het publiek naar uw website leidt, waar u uw producten en diensten laat zien.
  • Bekijk interactieve video’s om de klantbetrokkenheid te verbeteren.
  • Geef potentiële klanten altijd een call-to-action-statement om hen ertoe aan te zetten een aankoop te doen of door te gaan naar de volgende stap.

Verlaagt advertentiekosten

Een ander voordeel van het gebruik van video’s voor uw online marketingcampagne is dat het maken ervan lage kosten met zich meebrengt. De meeste videohostingplatforms, waar u uw video’s kunt uploaden en een reeks creatieve afbeeldingen kunt gebruiken waarmee u uw merk effectief kunt promoten, bieden hun diensten gratis aan.

Zorg ervoor dat u uw video-inhoud toegankelijk maakt voor uw publiek en dat de video’s gemakkelijk kunnen worden afgespeeld.

Tot slot

Marketing met video’s kan zeer succesvol zijn als een bedrijf met video-inhoud van hoge kwaliteit komt. Goed gemaakte video’s met informatie die de kijkers interessant en waardevol vinden, zullen hen zeker aanmoedigen om te kijken wat uw bedrijf te bieden heeft.

Bij de planning van uw volgende online marketing strategie, moet je op te nemen video marketing in uw algemene marketing strategie. Je video’s moeten boeiend, informatief en duidelijk zijn, wat allemaal zal helpen om je merk op te bouwen.